Nieuwsbrief  (aug- sept 2021)

Beste leden,

 

Inmiddels zijn alle leden van onze bond al weer weken geleden gevaccineerd en daarmee beveiligd tegen ernstige gevolgen van een mogelijke coronabesmetting en een mogelijke ziekenhuisopname. Dit wil echter niet zeggen dat we dan maar minder goed op hoeven te passen. Vandaar ook dat de overheid met kleine stapjes de maatregelen aan het loslaten is. In de vorige nieuwsbrief spraken wij de hoop uit dat de coronamaatregelen snel voorbij zouden gaan en ook hoopten wij dat ons jubileumfeest in september door zou kunnen gaan. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk volgens het nieuwe stappenplan van de regering. Op dit moment zijn er alleen versoepelingen in het onderwijs afgekondigd. De regering geeft als mogelijke datum aan om de 1,5 meter afstand op te heffen op 20-9-2021, ook werd erbij gezegd dat deze datum niet zeker is en dat het hopelijk door zal kunnen gaan. De regering houdt dus maar liefst drie slagen om de arm!! Tot deze datum blijft het voor ons dus nog allemaal bij het oude. Op de persconferentie van 17-9-2021 zal meer duidelijkheid worden gegeven of de datum van 20-9-2021 haalbaar is. Deze datum is te kort dag voor ons jubileumfeest vandaar dat hebben wij besloten het jubileumfeest door te schuiven naar later. Ook de jaarvergadering die op 2-9-201 gepland stond kan niet door kan gaan. Met de huidige maatregelen te weten 1,5 meter afstand houden passen wij met zijn allen niet in De Mallemolen laat staan dat er nog ruimte is voor een dansvloer bij een feestje! Ook entertainment (zoals artiesten) en televisieschermen mogen nog steeds niet.

 

Het bestuur heeft besloten dat het op dit moment niet zinvol is om nu al weer een nieuwe datum op te geven voor de jaarvergadering en het jubileumfeest. Deze datums stellen wij pas vast als het definitief is geworden dat de 1,5 meter afstand los gelaten mag worden en dat we weer teruggaan naar het oude normaal en het zou zo maar kunnen dat dit pas met ingang van 1-11-2021 werkelijkheid gaat worden.

 

Graag hadden wij een wat positiever bericht willen melden, helaas is dat niet het geval. De laatste loodjes wegen het zwaarst zullen wij maar zeggen voor de planning betekent dit het volgende:

 

Lijndansen

Op de dinsdagen 24 aug alsmede 7 en 21 sept  is er van 14.30 – 16.00 lijndansen in de gymzaal van de basisschool te Breedeweg rekening houdend met 1,5 meter afstand. Ten aanzien van het vorig seizoen is er wel iets veranderd. Ans (danslerares) heeft nog steeds veel last van haar rug door een val van een paar jaar geleden. Daardoor zijn Koos en Ans gestopt met het lesgeven bij andere verenigingen maar willen zij bij ons de enige uitzondering maken. Wel hebben wij afgesproken om het dansen met een half uurtje te verkorten tot 1,5 uren in plaats van 2 uren. Ook stoppen wij met de gewoonte om een uitgevallen dansmiddag in te halen. Vanaf nu halen wij dus niet meer in (zodat er nooit meer 2 weken achter elkaar gedanst zal worden). Het bestuur is mede namens de deelnemers heel erg blij dat wij Koos en Ans bereid hebben gevonden om op deze voorwaarden door te gaan met deze bij onze bond zeer populaire activiteit. De hoofdregel van het lijndansen wordt nu twee keer in de maand te weten de eerste en de derde dinsdag van de maand.

 

Midgetgolven 25-8-2021 aanvang 14.00 uur in de Lubert

Dit kan doorgaan, dit is in de buitenlucht en er zijn doorgaans ongeveer 30 personen aanwezig op deze activiteit. Op woensdag 25 augustus gaan we gezellig een middag midgetgolf spelen op de banen van “De Lubert” aan de Cranenburgsestraat. Het vervoer daarheen is op eigen gelegenheid en de aanvang is om 14.00 uur. Het midgetgolven en een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij is voor rekening van onze bond, evenals een drankje na afloop gezellig op het terras. Ook hebben wij nog een paar prijsjes te verdelen voor de beste spelers onder ons. Gezien het verleden belooft het weer een heel gezellige middag te worden en we hopen dan ook vele leden te mogen begroeten tijdens dit buitengebeuren. Wij wensen alle deelnemers alvast heel veel plezier en met zijn allen maar duimen voor mooi weer!!!

 

Jaarvergadering 2-9-2021 uitgesteld!

Deze gaat niet door vanwege coronamaatregelen, nieuwe datum volgt in de volgende nieuwsbrief.

 

50-jarig jubileumfeest 25-9-2021 uitgesteld!

Dit gaat niet door vanwege coronamaatregelen, nieuwe datum volgt in de volgende nieuwsbrief.

 

De Goei.j Ka.mer,  Bingo  en het  Koor

De Goei.j Ka.mer wordt door de gemeente gezien als een horecagelegenheid, vandaar dat we met betrekking tot corona de overheidsregels voor de horeca volgen. Het belangrijkste is dat we de 1,5 meter afstand moeten bewaren. Verschillende activiteiten vinden weer plaats behalve de bingomiddagen en koersballen. De reden hiervan is dat wij tijdens de bingomiddagen en koersballen geen 1,5 meter afstand kunnen bewaren, hopelijk kunnen wij in oktober weer met de bingomiddagen en koersballen starten.                                                         

 

Het bestuur

 

Agenda  (onder voorbehoud)

2021

10 dec             Workshopkerststukjes maken

16 dec             Kerstviering  aanvang 13.30 uur in de Mallemolen

 

De overige activiteiten voor 2021 dienen (i.v.m. corona) nog vastgesteld te worden.