Activiteitenverslag 2019 en 2020

 

Activiteiten in 2019

 

Het gehele jaar 2019 was De Goei.j Ka.mer geopend voor de volgende activiteiten:

Inlopen en ontmoeten, Koersballen, Bingo, Het koor, Biljarten, Sjoelen- en kaartavonden, Computercursus, Prikpost, Zondagse Koffie, de mogelijkheid van het boeken van feestjes voor kleinbehuisden en het lijndansen in de gymzaal van de basisschool.

16 februari 2019 Carnavalviering

De carnavalsmiddag in De linde was weer zeer geslaagd en heel gezellig. Zoals vanouds hadden wij een zeer gevarieerd programma waarbij allerlei carnavalsgroepjes voor ons optraden inclusief een buutreedner. Ook Prins Carnaval met gevolg en de oud Prinsen senaat waren weer van de partij.

27 februari 2019 Dagtocht naar Rotterdam

De dagtocht naar Rotterdam was fantastisch wellicht een van de mooiste dagtochten van de laatste jaren. Een leuke rondrit door Rotterdam, een mooie rondvaart door de haven inclusief een High Tea en tot slot een heerlijk diner. De extra bonus was het fantastische weer en dat voor de maand februari! Sommigen hebben zelfs nog op het dek van de rondvaartboot gezeten. Voor herhaling vatbaar zullen we maar zeggen.

 

21 maart 2019 Jaarvergadering

Op donderdag 21 maart vond de jaarvergadering plaats bij de Linde ipv in de Mallenmolen. Voor de vergadering werd er een dienst gehouden door Jos van Rooij met muzikale omlijsting van ons zangkoor de Sleutelbloemen. Na afloop van de dienst was er een kopje koffie met iets lekkers. Er waren 109 leden aanwezig. Na de jaarvergadering werd er een loterij gehouden voor het Jan Linders fonds de opbrengst was € 505,-. Allen hartelijk dank voor het kopen van de loten, omdat het bedrag verdubbelt werd door het Jan Linders Fonds.

 

13 april 2019 Dansmiddag in de Mallenmolen met Duo Sunday

Op zaterdagmiddag 13 april was er een dansmiddag in de Mallemolen met live muziek van Duo Sunday. Het was een hele gezellige middag maar er waren helaas niet zoveel leden aanwezig. 

 

15 mei 2019 Voorjaarstocht

Woensdag 15 mei zijn wij met een volle bus naar ’t Tunneke in Schijndel geweest. Met het thema die middag van “De Mulderkes”. Pa Mulder vierde zijn 65ste verjaardag en wij waren die middag ook uitgenodigd. Het werd feesten, dansen en meezingen. Er was onbeperkt eten en drinken. Alle leden gingen die middag voldaan naar huis. Het was gezellig en goed verzorgt.

 

22 juni 2019 Seizoenafsluitng in de Mallenmolen

Op zaterdag 22 juni vond de seizoenafsluiting plaats met het Duo Jersey. Er waren 68 personen aanwezig. Het was een gezellige middag en muziek was goed verzorgt door het Duo Jersey, zodat we deze ook voor 2020 hebben geboekt.

 

14 augustus 2019 Midgetgolven in de Lubert.

Het was mooi weer en er waren 30 leden aanwezig. Heerlijk zo’n middag met zijn allen buiten in het zonnetje en na afloop met een drankje (van de bond) op het terras zitten en genieten.

 

14 september 2019 Seizoenopening in de Mallenmolen

Op zaterdag 14 september werd de Seizoenopening gehouden met Aldörum in de Mallenmolen. Er waren 84 leden aanwezig. De sfeer zat er goed in het was gezellig er kon veel gedanst worden. Gelukkig kon de barbecue aangestoken worden. Dat was heerlijk smullen van de heerlijke Indische Sate’s verzorgt door Jane van de Horst. Deze maakt zij altijd zelf. 

 

16 oktober was de spellenmiddag in de kantine van de Groesbeekse Boys 

Op deze middag kon men deelnemen aan diverse Oud-Hollandse spellen en in groepsverband leuke raadsels en puzzels proberen op te lossen. Na afloop waren er leuke prijsjes voor de winnaars.

 

13 november 2019 bowlen bij Olround in Nijmegen

Het jaarlijks bowlen bij Olround in Nijmegen vond op woensdag 13 november plaats. De groepjes waren ingedeeld en alle banen waren bezet. Wie niet meedeed kon gezellig een kaartje leggen. Na het bowlen gingen we lekker tafelgrillen en dat voor een zacht prijsje.

Na afloop werden de prijzen uitgedeeld zowel aan de mannen als vrouwen.

 

6 december 2019 Workshop kerststukjes maken

Op vrijdag 6 december was er een workshop kerststukjes maken in De Goei.j Ka.mer. De deelnemers konden genieten van een kopje koffie met iets lekkers en daarnaast een glaasje Gluhwein of warme chocomelk. Onder leiding van Tonny Coenen met dochter Carla werden er 2 kerststukjes gemaakt men kon er een mee naar huis nemen en 1 kerststukje ging naar de Linde om de tafels te versieren voor de Kerstviering. Het groen kwam uit de tuin van Tonny Sillessen.

 

12 december 2019 Kerstviering bij de Linde

Tot slot hadden wij op donderdag 12 december Kerstviering bij de Linde. Er waren 155 leden aanwezig tijdens de kerstviering. De dienst was in handen van Aloys van Velthoven samen met ons koor De Sleutelbloemen. Het was een mooie en verzorgde dienst van Aloys samen met Truus Peters die de tekst mooi en duidelijk heeft voorgelezen. Aloys maakte af toe ook nog een grapje, zodat het een ontspannen dienst was. Na de dienst was er een kerstoptreden met kerst- en luisterliedjes door Perry Stekhuizen met Theetje Bruuns en Wim Gerritzen. Er was ook de mogelijkheid om nog te dansen. Aan het eind van de kerstviering was er nog een koffietafel en een kerstpakket waarmee wij tevens het jaar met mooie activiteiten hebben afgesloten.

 

 

Activiteiten in 2020

 

In maart 2020 kwam het coronavirus. Wij dachten allen een virus en dat zal wel meevallen. Helaas raakte hoe langer hoe meer mensen besmet door de corona. Wereldwijd zijn er vele mensen aan overleden. We hebben we nog wel op 8 februari carnaval kunnen vieren en 26 februari zijn we nog naar Moeke Mooren geweest in Appeltern. Daarna moesten we in maart 2020 stoppen met de activiteiten.

 

Tot half maart 2020  was De Goei.j Ka.mer geopend voor de volgende activiteiten:

Inlopen en ontmoeten, Koersballen, Bingo, Het koor, Biljarten, Sjoelen- en kaartavonden, Computercursus, Prikpost, Zondagse Koffie, de mogelijkheid van het boeken van feestjes voor kleinbehuisden en het lijndansen in de gymzaal van de basisschool. Vanaf half maart 2020 waren wij gesloten i.v.m. de coronamaatregelen.

 

8 februari 2020 Carnavalviering

De carnavalsmiddag in De linde was weer zeer geslaagd en heel gezellig. Ietsje minder druk dan anders, maar van de meeste afwezigen was bekend waarom zij er niet waren, namelijk door vakantie, ziekte of sterfgevallen. Wij hebben van de carnavalsmiddag leuke (sfeer)foto’s gemaakt en deze kunt u bekijken op onze website www.bondvoorseniorenbreedeweg.nl onder het tabje “fotoboek”.

 

26 februari 2020 Winterdagtocht naar Moeke Mooren in Appeltern

Er zijn 82 leden mee geweest naar Moeke Mooren. We werden met de bus opgehaald en hierna zijn we naar Appeltern gereden. De rondvaart ging om 14.00 uur en Leo de Kraaij maakte muziek. We kregen koffie met gebak op de boot en waren rond 15.45 uur terug. Hierna konden de leden actief zijn met de spellen en een drankje. Rond 17.30 uur werd het diner gereserveerd en om 20.00 uur zijn wij weer richting Groesbeek gereden.

 

In verband met het coronavirus hebben in de rest van het jaar geen activiteiten meer plaatsgevonden